Çevre Eğitimi
27.03.2019
Öne çıkan görsel

Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eyüp ARTVİNLİ’nin Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalında yürütmekte olduğu Çevre Eğitimi dersi bu hafta Sazova’da yer alan Bilim Deney Merkezi, Uzay Evi ve Hayvanat Bahçesinde gerçekleştirildi.

Bilim Deney Merkezine düzenlenen teknik gezide öğretmen adaylarına Uzm. Vildan BAYAR tarafından deprem, girdap, tsunami gibi doğa olayları simülatörleri gösterilmiş ve doğa olayları hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Bilim Deney Merkezi ziyaretinden sonra öğrenciler hayvanat bahçesinde farklı hayvan türlerini bir arada görme imkânı elde etmişlerdir. Öğretmen adaylarında okul dışı öğrenme ortamlarının öğretme-öğretme süreçlerini zenginleştirmedeki etkisi üzerine bir farkındalık ve deneyim kazanmaları sağlanmıştır.